İZMİR / SELÇUK - CUMHURİYET ORTAOKULU

Mrt

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Furbol Yıldız Erkekler Müsabakasında Cumhuriyet Ortaokulu namağlup bir şekilde il birincisi olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Bu nedenle okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında öğrencilerimize depremin oluşumu ile ilgili bilgiler verildi. Depremden önce, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hususunda farkındalık oluşturuldu. Akabinde okulumuzda "Deprem Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Ock

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuklara özel hazırlanan Dijital Dergi İzmir Çocuk 2.Sayısı yayımlandı.

Ara

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen 27 Aralık 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Temsil Heyeti ile birlikte Ankara'ya gelişinin 104. yıldönümü münasebetiyle "Atatürk Koşusu" düzenlenmiştir. Öğrencişerimiz; Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler ve Küçük Erkekler kategorisinde ilçe birincisi, Küçük Kızlar kategorisinde de ilçe ikincisi olmuştur. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Cumhuriyet Ortaokulu Satranç Kulübü olarak Aralık ayı genel kurul toplantısını gerçekleştirdik. Kurulda önce faaliyet  kararı alındı. Kalan sürede öğrenciler satranç ile stres attı. Toplantıdan sonra planlanan farkındalık faaliyetimizi 4. teneffüs saatinde gerçekleştirdik. Karar doğrultusunda belirlenen okul arka bahçesi, kulüp öğrencilerimiz ve gönüllü öğrenciler tarafından temizlendi. Kulüp yönetim kurulunun organize ettiği etkinliğe katılım yoğundu. Öğrenciler etkinlik sonrasında gönüllü faaliyetin hazzını, kendilerini alkışlayarak yaşadı. Kendilerini tebrik ediyor. Gönülden alkışlıyoruz.

Ekm

Codeweek Türkiye etkinlikleri kapsaminda okulumuzda üç farklı etkinlik düzenlenmiştir. "Algoritmik Origami" etkinliğimize 5. ve 6. Sınıflardan 130 öğrenci, "Bilgisayarsız Da Kodlarız" etkinliğimize 5.siniflarda 65 öğrenci ve " Code.org İle Eğlenceli Kodlama"etkinliğimize 5. sınıflardan 65 öğrenci katılmıştır.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gereği Altınordu Spor Kulübü ile yetenekli sporcuların eğitim öğretim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Sportif İşbirliği Protokolü imzalandı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilçemiz Ortaokullar Arası Zeka Oyunlari Turnuvası'nda öğrencimiz Özgür Güvercin 1. olarak İzmir'de turnuvada ilçemizi temsil etmeyi hak kazanmıştır.  Öğrencimize ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan ATLAN verdi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilçemiz ortaokullar arası yıldız futbol turnuvasında 1. Cumhuriyet Ortaokulu oldu. 1. Olan okulumuza kupasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan ATLAN verdi.

Ekm

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bayan öğretmen ve velilerimize yönelik "Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi" verildi.

Ekm

Öğrencimiz Asmin Dinç "Dünya Muaythai Şampiyonası"nda Dünya 2.si oldu. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Eyl

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eyl

Okulumuzu 2023 - 2024  Eğitim - Öğretim yılına yetiştirebilmek için büyük gayret sarfediyoruz. Okulumuzun tüm sınıfları, koridorları boyanmış ve lavabo/wc lerin tadilatı yapılmıştır.

Haz

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni  Arife ULUSOY  tarafından 7. Ve 8.sınıf öğrencilerinin plastik,cam şişe, yumurta kolileri ,dondurma çubukları atık kağıt, karton ,mukavva benzeri malzemelerle yapılan dekoratif obje çalışmaları sergilen teknoloji ,tasarım ve sıfır atık temalı eserlerden oluşan sergiye  Şube Müdürlerimiz ;A.Rifat OKAY , M.Halis DEMİR ,Okul Müdürlerimiz ,veliler ve öğrenciler katılım sağladı.Okul Müdürü Ahmet AYDOĞDU eşliğinde sergi gezilerek öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi alan Şube Müdürlerimiz A.Rifat DEMİR ve M.Halis DEMİR  serginin düzenlenmesinde emeği olan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

May

5/D sınıfı öğrencilerimiz sınıf rehber öğretmenleri eşliğinde akvaryum gezisi düzenlediler. Eğlenceli ve güzel bir gün geçiren öğrencilerimiz aynı zamanda balıklar hakkında bilgiler de edindiler.